Blog

Automatiseringspercentage verhogen? Doe de Duopact automatiseringsscan!

Wil je als Yuki accountantskantoor de administratie van jouw klanten verder automatiseren? Dan doe je dit onder andere met verkoopfacturen- en bankkoppelingen. Hoe je weet waar de kansen liggen om meer boekhoudkoppelingen toe te voegen bij jouw klanten? Met de Duopact automatiseringsscan!

Wat houdt de automatiseringsscan in?

Tijdens een Expertsessie over Yuki koppelingen ga jij met een Duopact-specialist om tafel, om de automatiseringskansen voor de boekhouding van jouw klanten in kaart te brengen. In 3 stappen kom jij tot een helder overzicht met handvatten voor verdere automatisering van jouw klanten.

Wat houdt de automatiseringsscan in?

Tijdens een Expertsessie over Yuki koppelingen ga jij met een Duopact-specialist om tafel, om de automatiseringskansen voor de boekhouding van jouw klanten in kaart te brengen. In 3 stappen kom jij tot een helder overzicht met handvatten voor verdere automatisering van jouw klanten.

1.    Automatiseringspercentages van jouw klanten bepalen

Allereerst brengen we uit Yuki de volgende informatie boven water, over al jouw klanten heen:

  • Aantal verwerkte transacties over een bepaalde periode
  • Hoeveel bankafschriften of verkoopfacturen handmatig zijn geboekt bij jouw klanten.

Zo bepalen we een automatiseringspercentage van al die transacties. Uit de praktijk blijkt: bij 9 van de 10 klanten kan dat nog een stuk beter!

2.    Advies over boekhoudkoppelingen van een Duopact-expert

Uit de verzamelde data leiden wij vervolgens af:
-    Waar kansen liggen voor boekhoudkoppelingen
-    Of een verkoopfacturenkoppeling interessant is voor jouw klanten
-    Hoeveel tijd je kunt besparen met het automatiseren van bank- en payment provider transacties

We vragen je met welk CRM- of urenpakket de klant werkt, zodat we je als Duopact-experts kunnen adviseren over de mogelijkheden om dat specifieke pakket met Yuki te koppelen.

3.    Automatiseringsrapport

Na de uitvoering van de automatiseringsscan stellen we een mooi rapport samen, waarin alle uitkomsten van de analyse overzichtelijk staan weergegeven. Ben je een bestaande klant, dan gaan we deze scan periodiek voor je uitvoeren. Ken je ons nog niet? Dan kunnen we je vertellen hoeveel tijd je kan besparen als je met ons samenwerkt. Wij zijn namelijk de specialist op het gebied van Yuki Koppelingen.

Automatiseer jouw klanten verder en profiteer!

Heb je het rapport binnen? Dan is het tijd voor actie. Binnen een halve dag sluiten we tezamen met jou je Yuki portefeuille aan op de connector zodat jij een enorme automatisering slag slaat met de Yuki koppelingen. Zo geniet jij binnen de kortste keren van meer vrije tijd én meer marge voor jouw Yuki-accountantskantoor.

De wensen van klanten en softwarepakketten veranderen over de tijd, waardoor steeds weer nieuwe verbeteringen mogelijk zijn. Wil je in de tussentijd weten hoe je er als kantoor voor staat qua automatisering? Dan kun je de scan ook periodiek laten uitvoeren, waarbij we de uitkomsten samen bespreken.

Automatiseren bij de bron

Natuurlijk automatiseer jij de Yuki-accounts van je klanten allang met herkenningsregels. Zo niet, ga dat dan snel doen, en werk samen met Yuki consultants om dit te optimaliseren!
Combineer dit dan vervolgens met automatiseren bij de bron: met koppelingen van de branchesoftware van je klanten. Stel de koppelingen 1x goed in en deze transacties op deze wijze voor 100% (bij verkoopfacturen) te automatiseren. 

Deze 5 automatiseringspercentages kun je enorm verhogen

  1. Verkoopfacturen - Deze kan je 100% automatiseren met koppelingen.
  2. Banktransacties - Deze kan je tot 95% automatiseren met goede herkenninsregels = in de Yuki software
  3. Payment providers - Deze kan je koppelen waarmee je deze voor 95% kan automatiseren
  4. Inkoopfacturen – deze kun je voor 40 - 70% automatiseren door OCR-herkenningsregels in de Yuki software.
  5. Handmatig inkoppen van bankafschriften – met onze koppelingen verleden tijd. 

Interesse in een automatiseringsscan? Boek direct online!

Wil jij ook direct inzicht in automatiseringskansen voor jouw klanten? Bel ons, of reserveer de Duopact automatiseringsscan via de link hieronder.

3.    Overige koppelingen en geavanceerde opties

Bedien je klant nog beter met de geavanceerde opties van de Yuki Connector. Wijs bijvoorbeeld de juiste btw-codes toe aan transacties, waardoor jij als Yuki Accountant heel eenvoudig een correcte btw-aangifte of ICP-aangifte kan versturen. Heeft je klant verkoop binnen de EU, verleg je de btw en is er in het branchepakket geen btw-nummer aanwezig? Dan krijg je hier een seintje van via de Yuki Connector. Enkele andere voorbeelden van geavanceerde oplossingen die we kunnen realiseren:

  • Omzet uit verschillende divisies naar de bijbehorende grootboekrekeningen mappen (bv. Harvest)
  • Ideaal voor klanten in de retail: kassakoppelingen van de dagtotalen, alle facturen én de mix van facturen op rekening.

Automatisch boekhouden zonder Excel spreadsheets

Nooit meer ingewikkelde Excel spreadsheets configureren, maar volledig automatisch deze documenten in Yuki verwerken, dankzij de Yuki Connector. Boek loonjournaalposten (bv. AFAS Profit) of andere memoriaalboekingen automatisch in Yuki.

Ga voor next level klantbeleving met onze Yuki Connector

De voorbeelden in deze blog zijn niet uitputtend. Bij onze koppelingen met Yuki komt meestal maatwerk kijken. Afhankelijk van de wensen op het gebied van (financieel) inzicht en functionaliteit kunnen wij je adviseren over de beste integrale oplossing. Eén ding is zeker: met de Yuki Connector open je een wereld aan mogelijkheden, waar jouw klanten enthousiast van worden en waardoor jullie werk als accountantskantoor steeds makkelijker wordt. Word premium partner van Duopact en breng je klantbeleving naar een hoger niveau. Wil je vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact op!

PS. Wat kan er niet?

Zijn er ook dingen die we níét kunnen koppelen? We kunnen geen inkoopfacturen in Yuki schieten. Niet omdat we dit niet willen, maar omdat het niet in Yuki kan. Ook het doorsluizen van facturen die via een autorisatiesysteem goedgekeurd worden, is niet mogelijk in Yuki.

Deel dit artikel online

Meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over.

Naar contact
autotask boekhoudkoppeling